Stanje proizvodnje plina v regiji Bližnjega vzhoda

2023-08-14 17:30

Regija Bližnjega vzhoda je ena od svetovnih pomembnih destinacij za proizvodnjo plina z bogatimi viri zemeljskega plina in naprednimi obrati za proizvodnjo plina. Sledi pregled proizvodnje plina v večjih državah na Bližnjem vzhodu:

YA Seamless Steel Cylinder

1. Savdska Arabija

Kot ena največjih držav izvoznic nafte na svetu je Savdska Arabija tudi pomembna država pri proizvodnji zemeljskega plina. Država ima bogate zaloge zemeljskega plina in jih pretvarja v utekočinjeni zemeljski plin (LNG) in utekočinjeni naftni plin (LPG) v obratih za predelavo zemeljskega plina. Savdska Arabija prav tako aktivno razvija plinske kemične projekte, vključno s proizvodi, kot so amoniak, metanol in etilen.

2. Katar

Katar je največji svetovni izvoznik utekočinjenega zemeljskega plina (LNG). Država ima bogate zaloge zemeljskega plina in jih pretvarja v utekočinjeni zemeljski plin z napredno tehnologijo utekočinjanja, ki se izvaža v različne dele sveta. Katar razvija tudi druge plinske projekte, kot so utekočinjeni naftni plin (LPG), kemikalije za zemeljski plin in vodikova energija.

3. Združeni arabski emirati

Združeni arabski emirati so ena od držav proizvajalke in izvoznice zemeljskega plina na Bližnjem vzhodu. Država proizvaja utekočinjeni zemeljski plin (LNG) in utekočinjeni naftni plin (LPG) v obratih za predelavo zemeljskega plina in ju izvaža na svetovni trg. Združeni arabski emirati še vedno aktivno razvijajo plinske kemične projekte, kot sta etilen in metanol.

4. Iran

Iran je ena izmed držav z najbogatejšimi zalogami zemeljskega plina na svetu. Država ima veliko virov zemeljskega plina in proizvaja utekočinjeni zemeljski plin (LNG) in utekočinjeni naftni plin (LPG) v obratih za predelavo zemeljskega plina. Vendar je bil zaradi mednarodnih sankcij in drugih dejavnikov iranski izvoz plina omejen.

5. Lasten

Oman je ena od držav proizvajalk zemeljskega plina na Bližnjem vzhodu. Država proizvaja utekočinjeni zemeljski plin (LNG) in utekočinjeni naftni plin (LPG) v obratih za predelavo zemeljskega plina in ju izvaža na svetovni trg. Oman še vedno razvija plinske kemične projekte, kot sta etilen in amoniak.

LPG

Poleg zgoraj omenjenih držav se s proizvodnjo in izvozom plina ukvarjajo tudi druge države na Bližnjem vzhodu, kot so Kuvajt, Bahrajn in Irak. Proizvodnja plina v teh državah ima pomembno vlogo pri zadovoljevanju svetovnega povpraševanja po energiji in spodbujanju razvoja plinske kemične industrije.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.