Egipt načrtuje obnovitev izvoza plina oktobra

2023-07-25 14:18

Egipt namerava obnoviti izvoz utekočinjenega zemeljskega plina oktobra na začetku jeseni, je v sredo novinarjem povedal egiptovski minister za nafto Tarek El Molla, glede na sporočilo za javnost z dne 20. julija na spletni strani Gas Industry.

Povedal je, da se večina egiptovske proizvodnje porabi doma v toplejših poletnih mesecih, vendar je presežna proizvodnja na voljo za izvoz v zimskih mesecih.

El Molla je dodal, da se je lani poleti izvoz povečal, ko je vlada prešla z uporabe zemeljskega plina v elektrarnah na uporabo težkega kurilnega olja, da bi se zoperstavila skoku cen plina.

Rekel je,"Izvažali smo več plina, ker smo se bolj zanašali na kurilno olje, ki je bilo lani cenejše od plina, zato smo uvažali težko olje in izvažali plin. Danes je situacija nasprotna."

Gas Industry

Minister je v začetku tega meseca dejal, da Egipt junija zaradi sezonskih dejavnikov ni izvažal nobenega utekočinjenega zemeljskega plina (LNG), in dodal, da se pošiljka pričakuje julija.

       Toda nekateri trgovinski viri so Reutersu povedali, da menijo, da je pomanjkanje pošiljk v juniju posledica padca domače proizvodnje.

exported gas

       Egipt, najbolj naseljena arabska država, si prizadeva za položaj regionalnega energetskega vozlišča, ki ima strateški položaj za oskrbo z lastnim zemeljskim plinom in ponovni izvoz izraelskega plina v obliki LNG na Bližnji vzhod, v Afriko in Evropo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.